Merevítés típusa

Merevites 5d5ab7d11f0b7...avagy divatfűzőt vagy acélmerevítésest válasszak? Esetleg latex derékformálót?

Ha soha nem volt fűzője, akkor valószínűleg a műanyag merevítéses divatfűzőt is megfelelő tartásúnak fogja érezni. Ez igaz lehet nagyobb, plusszos (2XL fölött) méretek esetében is, azonban tény, hogy egy műanyag merevítéses fűző nem rendelkezik olyan erős tartással, mint egy acélmerevítéses fűző. Kezdő fűzőviselőknek tehát elsőre jó választás a műanyag merevítős divatfűző, mivel kisebb súllyal rendelkezik, nem erős a merevítése és az anyaga, így nem fogod „szorosnak” érezni. Ha fontos a rugalmasság, a kényelem és tart attól, hogy egy igazi acélmerevítéses fűzőt szorosnak fog érezni, akkor megpróbálkozhat először egy divatfűzővel vagy latex derékformálóval.

A fűzők palettáján megjelent egy új típus is, a latex derékformáló, ami nem igazán fűző, ha hagyományos értelemben nézzük, de mindenképpen alakformálásra használható ruhadarab. Sőt, kifejezetten arra tervezték, hogy a derék és has problémákat jól lehessen kezelni vele. A latex derékformálókban általában 8-10 db vékonyabb spirál acélmerevítés található, ez adja a kellő tartást, de mindemellett rugalmasságot is kölcsönöz a fűzőnek. Mindennapos alakformálásra, ruha alá ez a típus ajánlott leginkább, mivel erős, de rugalmas is egyben. Nem utolsósórban ennek a tisztán tartása a legegyszerűbb.

Természetesen lehet acélmerevítésessel is kezdeni a fűzővásárlást, én ezt pl. a plusszos méreteknél javasolni is szoktam, mert jobb a tartásuk, erősebb az anyag. A nagyobb méreteknél pedig kifejezetten fontos a megfelelő tartás és a karcsúsítás.

 Aki a nőies vonalait szeretné jobban hangsúlyozni, karcsúbb derekat szeretne formálni vagy hosszú távban gondolkozik és szereti a tartós darabokat, annak is bátran ajánlhatjuk első választásnak az acélmerevítéses fűzőket. Azt mindenképp vegye figyelembe, hogy mindennapos használatra nem a legideálisabbak, mivel a mozgásban korlátozni fog.

Tartsa szem előtt, hogy egy acélmerevítéses fűzőt be kell törni, mielőtt rendszeresen elkezdi hordani. A testnek szintén hozzá kell szoknia a fűzőhöz. Adjon időt magának és a fűzőnek is! Egy acélmerevítéses fűző komoly ruhadarab, szép karcsúsító hatást lehet vele elérni, de bizony itt is igaz az, hogy „a szépségért meg kell szenvedni”. Természetesen nem szenvedés egy acélmerevítéses fűző viselése, de mindenképpen más érzés, amikor az emberen van, ehhez hozzá kell szokni. Mindenki másképp érzi magát egy acélmerevítős fűzőben. Általánosságban elmondható, hogy sokan nagyon megszeretik az acélmerevítős fűzőket, mert szép karcsú derekat, nőies formát varázsol és jól támaszt, így szívesen viselik miután hozzászoktak. Viszont vannak, akik kényelmetlennek találják többszöri viselés után is, mert bizony valamennyire mindenképpen szorít, hiszen fűzőről van szó és bizonyos mértékig meg kell húzni a testen. A divatfűző vagy a latex derékformáló ajánlott tehát azoknak, akik nem tudnak megbarátkozni az acélmerevítős fűzőkkel.

FIGYELEM! Sokan kérdezik, hogy mikortól változik majd meg az alakjuk a fűzőviseléstől. Fontos azzal tisztában lenni, hogy a fűzők elsősorban akkor formálnak, amikor viseljük őket, hiszen összefogják az alakot. A derék és hastáji felesleges zsírpárnákat szépen leszorítják, a hurkákat összefogják. Így amikor levesszük a fűzőt utána minden visszaál az eredeti állapotba. Természetesen, ha valaki rendszeresen hosszú távon visel fűzőt, akkor jelentkeznek a másodlagos hatásai, miszerint, amikor viseljük a fűzőt kevesebbet lehet enni benne, hiszen a gyomortájékot is összeszorítja, így fogyasztó hatása is lehet. Az igazán komoly acélos waist training fűzőkkel pedig komolyabb deformálást is véghez lehet vinni, természetesen a fokozatosság elvét betartva!

További tippek: