Menyasszonyi fűző kiválasztása

Az alábbi szempontokat mindenképpen vegye figyelembe a fűzőtípus és a fazon kiválasztásakor:

1. A kényelem a fontos

A menyasszonyi fűzőnek kényelmesnek kell lennie és jól kell tartania. Úgyis lesz elég aggódni való a „Nagy Napon” nehogy még egy szoros, kényelmetlen fűző is problémát okozzon. Épp ezért alapvetően azt tanácsoljuk, hogy menyasszonyi ruha alá latex derékformálót vagy divatfűzőt válasszon. Mindkettő összetart a ruha alatt, de vékony és nem nyomódik át. Acélmerevítéses fűzőt menyasszonyi ruha alá inkább nagyobb méretek (30” fölött) esetén érdemes választani, ha nagyon muszáj. Ha nem kell a melltartó funkció, akkor mindenképp a latex derékformálót ajánljuk ruha alá.

2. A ruha mellrészének a szabása

Fontos összeegyeztetni a ruha és a fűző mellrészének a szabását, nehogy kilógjon a fűző a ruha alól. Ha íves szív vonalú a ruhád szabása, akkor érdemes hasonló szív íves mellrészű fűzőt választania. Ha egyenes szabású a ruha mellrésze, akkor a félmelles, egyenes szabású fűzők közül válasszon.

3. A ruha hátrészének a szabása

Szintén azért fontos egyeztetni, mert hátul sem mutat szépen, ha kilóg a fűző a ruha alól. Vegye figyelembe, hogy az acélmerevítéses fűzők magasabban záródnak, míg a divatfűzők alacsonyabban.

4. Az esküvő időpontja

Ha nyáron van az esküvő, nagy meleg várható, akkor inkább válasszon divatfűzőt vagy latex derékformálót, mert azok vékonyabbak és kényelmesebbnek fogja érezni.

5. A fűző fazonja

Választhat derékfűzőt vagy teljes melles fűzőt a ruha alá. Kényelmi szempontból, főleg nyáron, jobb választás lehet egy derékfűző. Elegendő egy derékfűző akkor is, ha a derék formázása a fontos és egy jó melltartóval kombinálva a derékfűzővel szép összhatás érhető el. A derékfűzőben kényelmesebben tud mozogni, nagyobb a mozgásszabadság és kevésbé meleg. Derékfűzőnél viszont, ha nagyon meg van húzva előfordulhat, hogy a felső szélén a hátrészen kidudorodnak a "párnácskák". Ha a ruha anyaga vastagabb illetve jól tart, akkor ez valószínűleg nem jelent problémát, illetve ez kiküszöbölhető hosszú szabású derékfűző választásával.
Ha nem tart jól a ruha mellrésze, vagy melltartót nem tud viselni a pántok miatt, akkor választhat teljes, mellet takaró fűzőt is.

Összességében tehát elsősorban latex derékformálóban (ha nem kell a mellrész) vagy divatfűzőben gondolkozzon. Teljes melles acélmerevítős fűzőt csak akkor válasszon, ha az előző lehetőségek nem megfelelőek az Ön számára.

Végül pedig egy tipp, amire kevesen gondolnak! A teljes melles menyasszonyi fűzők önmagukban viselve remekül állnak egy abroncsos szoknyával. Igazán egyedi és különleges lehet a menyasszonyi ruha, ha felül fűzőt visel és hozzá szoknyát. Ezzel a leggyakoribb problémák is kiküszöbölhetők, melyek a hagyományos egybe szabott menyasszonyi ruháknál előfordulnak.

Nézzük, melyek is ezek:

Menyasszonyi1. A ruha lecsúszik. Ez abból adódik, hogy a ruha szoknya része hozzá van varrva a felső részhez. Általában a ruhák szoknya része nehéz, mert sok anyagból készül. Ez a súly állandóan húzza a felsőrészt, amely általában vékonyabb anyagból van és csak kevéssé van merevítve, így nem képes jól megtartani a szoknyát és állandóan csúszkál lefelé a ruha. Ez a probléma egy különálló fűző-szoknya ruhánál nem fordul elő és még ha egybe is lenne varrva a fűző a szoknyával, akkor is képes lenne annak súlyát megtartani, mert egy fűző, különösen az acélmerevítősek nagyon jól tartanak. Egy fűzős menyasszonyi ruhánál a csúszkálás gyakorlatilag kizárt.

2. Nincs szép alakom a ruhában. Nagyon gyakori probléma és általában ezért keresnek a Menyasszonyok fűzőt, mert a ruha nem áll jól nekik, nincs derekuk benne, a mellüket nem tartja. Akinek nincs modell alakja az gyakran csalódott, amikor a gyönyörű katalóguskép után felhúzza a ruhát és nem áll jól neki. A kisebb-nagyobb test és alak aránytalanságok gyakran okoznak csalódást. Ilyenkor kell bevetni valamit, hogy a ruha csinosan álljon és ekkor érkezik el a pillanat egy fűző beszerzésére. A ruhával együtt már sokszor sok együtt a fűző, de ha maga a fűző a ruha felső része, akkor két legyet üthetünk egy csapásra. Van egy egyedi, gyönyörű ruha felsőrészünk, ami egyben formálja is az alakot, nőiesen karcsúsítja a derekat, kiemeli a melleket melltartó nélkül is!

3. Kényelmetlen a mellrész. Az örök probléma, ha pánt nélküli a ruha. Igaz, hogy ma már van számos pánt nélküli melltartó, de valljuk be azért egyik sem az igazi, nem tartják úgy a melleket, mint a pántos változatok. Ez szintén a fűző bevetésére szokta sarkallni a menyasszonyokat, de mint említettem, a ruha és a fűző néha már túl sok együtt, így sokkal jobb, ha a fűző egyben a ruha felsőrésze, melltartó probléma azonnal kipipálva. A fűző erősen, jól tartja még a nagy melleket is, nem csúszik le és nem probléma, hogy nincs vállpánt.

A három leggyakoribb menyasszonyi ruha "betegség" egy fűző ruhaként való viselésével azonnal kivédhető, a ruhád egyedi, kényelmes, nem csúszkál, gyönyörű homokóra alakot biztosít és csábos melleket. Hát ilyen egyszerű!

Ha még nincs meg a menyasszonyi ruhája és tetszik a fűzős ruha megoldás, azaz egy teljes melles menyasszonyi fűző szoknyával, akkor bátran ajánljuk ezt a megoldást.

...és ne felejtse el, hogy egy fűzőt, akár a nagy nap után is fel tud venni egy kis átalakítás után!

További tippek: