Fűző felvétele

Felvetel1 fekete 5d5bbe1b66c58Egyedül is fel lehet venni egy fűzőt, bár igaz, hogy segítséggel egyszerűbb. Ha azonban nincs más választás, akkor egyedül is boldogulni fog és minél többször gyakorloja, annál ügyesebben fog menni. Ha egyedül húzza fel a fűzőt, egy tükör jó ha kéznél van, hogy lássa benne a hátát.

 A YouTube-on a Sensual Corset csatornáján megnézheti a fűző felvételével kapcsolatos videóinkat:
"Acélmerevítős fűző felvétele - normál szabású fűzővel",
"Acélmerevítős fűző felvétele - hosszú szabású fűzővel"
"Fűző felvétele képekben"

Acélmerevítős fűző

1. Terítse le a fűzőt, úgy, hogy a hátán hozzáférjen a fűzőrészhez. Engedje ki a fűzőrészt hátul annyira, hogy a fűzőt kényelmesen maga köré tudja teríteni. Valószínűleg annyira ki kell engedni, hogy a takarópanel nem takarja el a fűzőrészt. Fontos, hogy annyira ki legyen nyitva a fűző, hogy kényelmesen fel tudja venni és amikor majd bekapcsolja a kapcsokat, akkor azokat ne kelljen erőltetni, feszegetni, mert tönkremehetnek!
2. Amikor felveszi, hátul ügyeljen rá, hogy a fűzőrészt takaró panel szépen simán feküdjön fel a hátra. Ne aggódjon, ha annyira ki kellett fűzni, hogy a panel a háton nem takarja el a fűzőrészt, amikor majd elkezdi összehúzni a panel becsúszik és eltakarja a hátat.
3. Kapcsolja be a kapcsokat. Ajánlott először felül a második kapcsot bekapcsolni, majd utána a legalsót, majd onnan felfelé. Ekkor általában, ha már gyakorlott bepattan a helyére az összes többi fölötte lévő kapocs. Kapcsolja be végül a legfelsőt is.
4. Fogja meg a derékrésznél lévő fűzőzsinórt, amik mint két „nyuszifül” lógnak hátul. Húzza meg finoman őket kissé oldalt majd előre is húzhatja a test elé a zsinórt.
5. Nyugodtan mozogjon és igazítsa a fűzőt, most még lazán van meghúzva.
6. Ezután kezdje el erősebben az alakjára húzni a fűzőt. Felül, a mellrésznél húzza meg az első keresztet a fűzőzsinóron, majd haladjon lefelé mindig a kereszteket húzva. Egyik kezével húzza maga előtt a két nyuszifület, a másikkal pedig a kereszteket. Amikor a derékhoz ér a nyuszifüleket húzza meg. Itt a derékrésznél a felső zsinórral húzható a felső rész, az alsó zsinórokkal pedig az alsó rész.
7. Ismételje meg ugyanezt alulról felfelé is, ismét a deréknál húzza ki a nyuszifüleket.
8. Ha szükséges a takarópanelon is igazítson, hogy szépen feküdjön a háton, ne legyen nagyon összegyűrődve.
9. A fent leírt technikával többször ismételve - fentről középre illetve lentről középre – húzza meg a fűzőt annyira, hogy még kényelmes legyen.
10. Kösse meg a nyuszifüleket, mindig masnit kössön! A csomó veszélyes, mert ha nem tudja kibontani, magát a fűzőt sem tudja levenni.
11. Ha nagyon hosszú zsinór maradna lelógva, akkor köthet rá még egy masnit.

 

Fűző levétele

Mindig ki kell lazítani a fűzőt mielőtt a kapcsokat elől kikapcsolná! Ez nagyon fontos! Sohasem szabad befűzött fűzőt kikapcsolni, mert beakadhat és az tönkreteheti a kapcsokat.

  1. Kösse ki a masnit.
  2. Kezdje el a deréktól meglazítani a kereszteket. Haladjon felfelé és lefelé.
  3. Ha kilazította a fűzőt, akkor erőlködés és feszegetés nélkül kapcsolja ki a kapcsokat

Divatfűző felvétele

Ugyanazok érvényesek a divatfűző felvételére, mint az acélmerevítősre is. A legfontosabb, hogy jól ki legyen engedve a fűzőrész, hogy a kapcsokat kényelmesen be lehessen elől kapcsolni . A legtöbb divatfűzőt alulról felfelé kell befűzni, mindig a kereszteket húzva felfelé haladva és a masnit legfelül megkötni. A levételkor szintén legyen jól kiengedve hátul, mielőtt a kapcsokat kikapcsolja.

"Divatfűző felvétele egyedül - videó">>


FIGYELEM! A divatfűző anyaga és műanyag merevítői nem alkalmasak erős befűzésre! Kérjük, hogy divatfűző esetén kerülje az erős befűzést, mert a fűző károsodhat. Ha számottevően karcsúsítani szeretne, akkor válassza inkább acélmerevítős fűzőt! Mindennapi alakformáló viselésre a latex derékformálókat ajánljuk!