Az alkalom

Alkalom...avagy mikor, milyen alkalmakkor viselném a fűzőt?

Ha ruha alá fehérneműként szeretné viselni a fűzőt, akkor az elsődleges szempont a kényelem legyen. Szintén fontos szem előtt tartani a ruha szabását, ami alá a fűzőt felhúzza, nehogy a fűző kilógjon a ruha alól. A menyasszonyi fűzők esetében ez fontos szempont (lásd Tippek menyasszonyi fűző választáshoz). Fehérneműként, ruha alá éppen ezért az alacsonyabb mellívű, vagy félmelles fazonok választása ajánlott, ezeknél nem fordul elő, hogy a mellrésznél kilóg a fűző a ruha alól. Ruha alatt a fűző kapcsokra is figyelni kell. Szintén csúnya és zavaró, ha ezek átütnek a ruhán. Ajánlott tehát az elől zárt (oldalt rejtett kapcsos) típusokat előnyben részesíteni vagy az elől rejtett kapcsokkal ellátott fűzők közül választani. A divatfűzők elülső fűzőkapcsai kevésbé erőteljesek, így vastagabb anyagú ruha esetén nem üt át ez sem a ruhán. Az acélmerevítéses fűzők több réteg anyagból készülnek, vastagabbak, kiválóan tartanak. Jól lehet velük karcsúsítani, alakot formálni, de ha nem ez a fő cél, akkor ruha alá nem a legjobb választás, főleg meleg időben lehet probléma, hiszen az acélmerevítéses fűző és egy ruha együttes viselése már túl meleg és kényelmetlen lehet.

Ha nem szempont a fűző melltartó funkciója, akkor ruha alá a legjobb egy latex derékformálót felvenni, amellyel kitűnően össze lehet fogni a deréktáji vagy a hasi hurkácskákat és karcsúsító hatása jótékonyan érvényesül a ruha alatt. A latex derékformálókban kényelmesen tud mozogni, de jól tartanak. Ruha alá tehát elsősorban latex derékformáló vagy divatfűző ajánlott.

Ha önálló ruhadarabként szeretné viselni a fűzőt, akkor figyelembe kell venni a testalkatot. Plusszos méretek esetében a jobb tartás miatt az acélmerevítéses fűzők az ajánlottak. Ezek jól tartják a kebleket és szépen lehet formálni velük a derekat. Plusszos méretre is választhat divatfűzőt, ha olyan alkalomra veszi fel, ahol sokat mozog, tehát fontos a kényelem, hajlékonyság. Átlagos és kis méreteknél mindkét fűzőtípust ajánlhatom önálló ruhadarabként való viselésre.

 Ha fontos a hát eltakarása, akkor a divatfűzőknél a háttakaró paneltes változat a javasolt. Az acélmerevítős fűzőkben ez gyárilag megtalálható, egy 15-17 cm széles takarópanel van bevarrva a fűzőrész alá, mely eltakarja a hátat.

Ha egészségügyi szempontból szeretne fűzőt vásárolni és viselni, akkor mindenképpen konzultáljon erről a kezelőorvosával!

Vevői tapasztalatok alapján a latex derékformálók igen jól használhatók szülés után, a kismamák esetében szépen összefogják a hasat, sokkal erősebbek, mint a gyógyászati szülés utáni hasleszorítók és a viselésük is kényelmesebb. Hasonlóan jók a tapasztalatok sérvműtéten átesett betegeknél vagy olyanoknál, akiknek gyenge a hasfal izomzata, számukra szintén a latex derékformálók ajánlottak, igen súlyos esetben pedig, ha a latexet nem találja elegendőnek, akkor az acélmerevítős derékfűzőt ajánljuk. Derék és hátfájás esetén szintén a latex fűzők ajánlottak elsősorban, esetleg az acélmerevítős fűzők komolyabb probémára.

További tippek: