Méretvétel

Sewing Tape Measure icon 3 lilaA megfelelő fűzőméret meghatározásához elengedhetetlen a testméretek pontos lemérése. Fontos, hogy pontosan, többször is mérje le magát, mert csak így lehet meghatározni, hogy milyen méretű fűző lesz az Ön számára megfelelő. A pontos méréssel megelőzhető a csere, ami többletköltséggel jár, éppen ezért megéri ráfordítani az időt a testméretek levételére.

  • A testméreteket a legkönnyebben egy mérőszalag segítségével tudja meghatározni.
  • Minden méretet legalább kétszer mérjen meg!
  • Ellazult állapotban mérje magát, ne feszítse meg az izmait!
  • Ne "hagyjon rá" a mérésre és ne is húzza meg szorosra a mérőszalagot. A mérőszalagnak feszesen kell körbefognia a testet.

 

Meretvetel1. Mellbőség: a mell legnagyobb kerülete. A mérőszalagot vezesse körbe magán, elől a mell legnagyobb részénél, hátul pedig ügyeljen arra, hogy a szalag ne lógjon le, hanem ugyanabban a magasságban haladjon, mint elől. Amikor a mérést végzi ne vegyen mély lélegzetet. Mérésnél ne viseljen melltartót!

2. Mell alatti kerület: a mell alatti fűzőknél használjuk ezt a méretet. A mérőszalagot közvetlenül a mellek alatt vezesse el, hátul is ugyanebben a magasságban legyen a szalag.

3. Derékbőség: a derék legkeskenyebb részen mért kerülete. A mérőszalagot vezesse körbe a derekánál. Ne húzza be és ne is nyomja ki a hasát. Próbálja meg a levegőt enyhén kifújni, ne vegyen mély lélegzetet. Kényelmesen álljon, ellazult izmokkal mérés közben.

4. Csípőbőség: a csípő kerülete. A csípőbőséget a csípőcsont (csípőlapátok) magasságában mérje, itt a legszélesebb. Vezesse körbe a mérőszalagot, ügyelve, hogy elől és hátul ugyanabban a magasságban, a csípőcsontnál haladjon.

 Ha megvannak a pontos testméretek, akkor a mérettáblázatok segítségével meghatározhatja a fűzőméretét.