Fűzőtípusok jellemzői

Fuzotipusok feketeDivatfűző

A divatfűző nem a szó szoros értelmében vett valódi fűző, hanem tulajdonképpen egy igazi fűző egyszerűbb változata. Szerepük nem elsősorban az alakformálás, hanem inkább a divatos, nőies külső. Műanyag merevítők találhatóak bennük (általában 8-12 db), ezek alkotják a fűző vázát. A műanyag merevítők rugalmasak, könnyen hajlanak, s ezáltal a fűző is viszonylag rugalmas, kényelmesebb. Súlyra könnyűek, kb. 150-200 grammosak. Ha nagyobb igénybevételnek van kitéve, akkor a műanyag merevítő eltörhet, deformálódhat, ezért ajánlott plusszos méretek esetében elgondolkozni azon, hogy nem éri-e meg jobban egy ugyan drágább, de tartósabb, erősebb valódi acélmerevítéses fűzőbe beruházni.

A divatfűzők egy réteg anyagból készülnek, mely szintén nem biztosít erős tartást, viszont melegben kényelmesebb viselet lehet pont emiatt.

A divatfűzők csak kissé formálják az alakot, hiszen sem a merevítők, sem pedig az anyagvastagság nem bírja a nagyobb igénybevételt és az erőteljes befűzést. A hason, derékon lévő „hurkácskákat” jól összefogják és kissé ezáltal formálják az alakot, de számottevően nem karcsúsítanak (kb. 1-2 cm).

A divatfűzők elől kapcsokkal záródnak (kivéve pár fazont), melyek rugalmas, könnyen hajlítható fémből készülnek. Léteznek elől zárt fazonok is, melyek oldalt zipzárral vagy rejtett francia kapoccsal záródnak, illetve szintén létezik elől rejtett francia kapoccsal záródó fazon is. A legtöbb fazon esetében hátul a fűzőrésznél nyitottak, a hát kilátszik. Elérhetőek azonban takarópaneles változatban is, melynél egy 11 cm széles, a fűzőrész egyik oldalán levarrt takarópanel fedi el a hátat viselés közben. A fűző zsinórozása szaténszalaggal van megoldva, mely szintén nem alkalmas erős befűzésre. A szalag egyszerűen keresztbe fűzve halad végig a fűző ringlisoron és fent végződik. Ajánlott átfűzni ezt a befűzést az acélmerevítős fűzőkre jellemző, középen "nyuszifülekben" végződő befűzésre, ha nincs segítséged a fűző felvételéhez. A "nyuszifüles" befűzésű fűzőket egyedül sokkal könnyebb felvenni.

FIGYELEM! Ha több centit szeretnél karcsúsítani magadon, akkor válassz inkább acélmerevítős fűzőt! A divatfűzők nem alkalmasak karcsúsításra, csak az alakot fogják össze, a kidomborodó hurkácskákat tartják és eltüntetik. A divatfűzőknek sem az anyaguk, sem a merevítésük nem bírja hosszú távon az erőteljes befűzést, mely a fűző károsodását eredményezi. A divatfűzők erős befűzéséből eredő károkat és reklamációkat, sajnos nem áll módunkban elfogadni.

"Divatfűző bemutatása - VIDEÓ">>

Latex derékformálók

Új fejlesztésű, nem igazi fűzőkről van szó, emiatt használjuk rájuk a derékformáló elnevezést. A név a funkciójukat tükrözi. Ezek a darabok a legalkalmasabbak a hétköznapi derékformálásra. Általában 8-10 spirál acélmerevítőt tartalmaznak, anyaguk latex. Jól tartanak, erősek, de kellően rugalmasak, viszonylag szabadon lehet mozogni bennük. Hátul nincs fűzőrész, csak elől állíthatók, itt 3 kapocssor található.

Szimpla acélmerevítős fűző

A szimpla acélmerevítéses fűzők képviselik a klasszikus, igazi fűzőtípust. A fűző vázát 12 db spirál alakú valódi acélmerevítő alkotja, biztosítva a megfelelő tartást és a szép íveket. A merevítők egyesével vannak, innen a szimpla elnevezés. A szimpla acélmerevítős fűzők segítségével kb. 3-6 cm-t vékonyíthatsz a derekadon. Súlyuk kb. 300-500 gramm, tehát jóval a duplája egy divatfűzőnek. Viselésük során összetartják és formálják a tested, hogy a klasszikus női vonalat, a homokóra alakot kialakíthasd. Plusszos méretek esetében is biztosítják a megfelelő támasztást a mellnek és karcsúsítják a derekat. Szimpla acélmerevítéses fűzőink 3 rétegűek, kívül kiváló minőségű szintetikus szatén, brokát anyagból készülnek. Belső bélésüket 100% pamut képezi, mely a kényelmes, komfortos viselést biztosítja. E két külső réteg között található még egy réteg anyag, ami a tartást és az anyag megerősítését szolgálja. A fűző belső oldalán látható a derékrész megerősítését szolgáló derékszalag. A fűzőrésznél a fűző saját anyagának megfelelő betét található, mely eltakarja a hátat.  A klasszikus fazonok elől kapcsokkal záródnak, de rendelhetőek elől zipzárral záródó fűzők is. Az acélmerevítéses fűzők erőteljes, tartós fűzőzsinórral vannak ellátva, hogy megfelelően tartsanak nagy befűzés esetén is. Az acélmerevítős fűzők befűzése eltér a divatfűzőktől. Ezeket a fűzőket, mivel elsősorban a derék karcsúsítására használják, ezért speciálisan kell befűzni és a zsinórt a derékrésznél kell meghúzni, megkötni. A lapos acélmerevítéses fűzőket alkalmi viseletre ajánljuk.

Kíváncsi vagyok, hogy hogyan is néz ki egy lapos acélmerevítős fűző!
Megnézem a bemutató videót:
"Acélmerevítős fűző felvétele - normál szabású fűzővel - VIDEÓ"
"Acélmerevítős fűző felvétele - hosszú szabású fűzővel - VIDEÓ"

Dupla acélmerevítős fűző - alakformáló, "waist traning" fűző

A dupla spirál acélmerevítős fűzők szintén a klasszikus fűzőkhöz tartoznak, de azoknak egy speciális változatai, ahol a merevítők kettesével vannak bevarrva az anyagba. Vázukat 24 db spirál acélmerevítő alkotja, ezért ezek a fűzők kimondottan alakformáló fűzők vagy ha az angol „waist training” elnevezést vesszük alapul, akkor kifejezetten „derékformáló”, derék karcsúsító fűzőkről van szó. A spirál acélmerevítők egy rugóhoz hasonlítanak, ami el van lapítva. Képesek nemcsak előre-hátra, hanem oldal irányban is elmozdulni, így kiválóan követik a test alakját. A rugalmas és hajlékony, de mindemellett erős spirálmerevítésnek köszönhetően ezek a fűzők igen jól befűzhetőek. Az alakformáló acélmerevítéses fűzők viselésével jelentősen - több, mint 8-10 cm - tudod vékonyítani az alakodat. Ezeket a fűzőket éppen ezért úgy tervezték, hogy a nagyobb erőhatásoknak is képesek legyenek ellenállni, ám biztosítsák a megfelelő támasztást és alakformálást viselőjüknek. A fűzők 5 anyagrétegből állnak: a külső réteg, különféle kiváló minőségű kelme (brokát, szatén, taft), középen derékrésznél egy erősített szalag, ún. derékszalag található, legbelül pedig 100% pamut bélés. A két külső réteg között található még 2 réteg anyag, ami a tartást és az anyag megerősítését szolgálja. Az alakformáló acélmerevítős fűzők „komolyságát” mutatja súlyuk is, mely egy mellet eltakaró fazon esetén kb. 500-750 gramm. Az alakformáló acélmerevítéses fűzőket használhatod folyamatosan alakformálásra, azonban ajánlott a fokozatosság elvét betartani a befűzés erősségén, hogy a tested hozzászokjon a fűzőviseléshez. Az alakformáló acélmerevítéses fűzők is leggyakrabban elől kapcsokkal záródnak, de rendelhetőek elől zipzárral záródó főzők is. Az acélmerevítéses fűzők erőteljes, tartós fűzőzsinórral vannak ellátva, hogy megfelelően tartsanak nagy befűzés esetén is. Az acélmerevítős fűzők befűzése eltér a divatfűzőktől. Ezeket a fűzőket, mivel elsősorban a derék karcsúsítására használják, ezért speciálisan kell befűzni és a zsinórt a derékrésznél kell meghúzni, megkötni.

Kíváncsi vagyok, hogy hogyan is néz ki egy spirál acélmerevítős fűző!
Megnézem a bemutató videókat:
"Acélmerevítős fűző felvétele - normál szabású fűzővel - VIDEÓ"
"Acélmerevítős fűző felvétele - hosszú szabású fűzővel - VIDEÓ"